Simrishamn-Kivik 22 km 2021-03-26

Vaknar upp med värsta huvudvärken. Klockan är 6 och jag är uppe före solen idag.

Lite öm i benen efter torsdagens 17 km och jag försöker hitta ursäkter för att inte ge mig av igen utan stanna kvar i den varma, goa sängen ett par timmar till.


Men nej, jag har bestämt mig - jag SKA iväg. Förberedde kvällen innan så det är i princip bara hej o ivej.


Idag ska jag gå själv mellan Simrishamn o Kivik. Den här rundan blev 22 km. Solen värmde på och man kände ju snabbt att man hade alldeles för mycket kläder på sig.


Den här deletappen är väldigt trevlig, med ett par undantag. I Vik lämnar man strandremsan o går på en cykel- och gångbana intill den stora vägen, drygt en kilometer och innan man kunde vika av vid Solhem.


Jag tyckte inte heller om den sista biten från Kiviks musteri och ner till Kiviks torg där bussen väntade. Men varför fokusera på de dåliga bitarna när det fanns ännu mer som var bra.


En promenad genom Simrishamn centrum ner till kusten. Bra underlag fram o förbi Tobiksvik sen lite tyngre vandring i sanden förbi Vårhallarna. 


En fin runda och vyer lite annorlunda mot vad jag är van vid. Lite kämpig backe vid Vik men tar man det lugnt så går det.


Turen fortsätter mot Stens huvud och här är det ju mer uppför o runt huvudet innan det går nerför igen. Men fina o relativt nya trappavsatser hjälper till lite grand. Men det är likväl ganska mycket nerför och tårna är på väg att ta sig ur skorna känns det som.


En väldigt vacker trädallé inbjuder till en ståtlig promenad fram till Kiviks musteri. Parkeringen här är inte så full som den brukar och jag misstänker att här är stängt. Mina alldeles för trötta ben orkar inte ta de extra stegen dit o kolla utan båda var så fokuserade på torget i Kivik o bussen hem.


Alledeles intill hållplatsen ligger ett trevligt café och en kopp nybryggt kaffe och en munsbit hanns med innan hemfärd. (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)